Activiteiten

Wij kunnen professionele hulp bieden aan hulpverleningsinstanties van de overheid, Search and Rescue (SAR) teams en particulieren in diverse situaties.

Denk hierbij aan het zoeken naar vermiste personen op- en rondom het water (met sonar en dregmiddelen), het ondersteunen bij rampen zoals overstromingen of het zoeken en bergen van voorwerpen. Ook klusjes zoals het opduiken van een in het water gevallen telefoon, sieraad of het weghalen van een touw uit de schroef van een boot.

Voor onze inzetten kunnen wij gebruik maken van snelle motorboten uitgerust met geavanceerde sonarsystemen van het merk Lowrance, geleverd door Jos Boone Watersport.
 
Onze duikers zijn breed opgeleid en hebben hun eigen specialisaties.
Voor de inzetten maken wij onderscheid tussen de volgende soorten inzetten:
 
- Search and Rescue (SAR);
- Zoeken en bergen;
- Maatschappelijke dienstverlening
- Ondersteuning met veiligheid en advies.
 
Wij hebben de soorten inzetten op deze wijze onderverdeeld om inzetten te kunnen prioriteren.
Hierdoor kan er (intern) rekening gehouden worden met ad hoc inzetten en het inplannen van andere activiteiten waarbij geen spoed geboden is.

Welke soort inzet voor u van toepassing kan zijn, kunt u lezen op de volgende pagina's.


Search and Rescue
Zoeken en bergen
Veiligheid en advies


Werkwijze en procedures

Wij verrichten al onze duikactiviteiten volgens de internationale normen geldend voor Search and Rescue duikteams.
Onze werkwijze is vastgelegd in de eigen Standard Operating Procedures (SOP’s) en Standard Operating Guidelines (SOG’s).
Deze procedures en richtlijnen zijn vastgesteld aan de hand van de internationale standaard en worden geregeld ge-updatet.

Mocht u interesse hebben in onze procedures en richtlijnen kunt u contact met ons opnemen, wij beantwoorden graag al uw vragen.